Blogs

Terug naar overzicht

Het water uit je Quooker smaakt beter !


Met een Quooker in huis geniet je iedere dag van het beste en lekkerste drinkwater. Hoe dat kan? Twee redenen: de HiTAC-koolstoffilter in het reservoir zuivert het water en het is goed 'doorgekookt'. Het water wordt bij een temperatuur van 108C bewaard in het reservoir. Zodra je met de bedieningsknop kokend water activeert stroomt het water kokend uit de kraan doordat het afkoelt naar 100C. Hierdoor slaat de kalk in het water neer en ontstaat niet dat onaangename schuimlaagje op de thee. Met een CUBE smaakt je water lekkerder omdat het gekoeld is, en als je zin hebt, voeg je er koolzuur aan toe voor sprankelende bubbels. Het verschil tussen de echte kokendwaterkraan en iets anders zie je niet alleen. Je proeft het vooral.


Een Quooker bespaart tijd

Als je nooit meer hoeft te wachten tot het water kookt, gaat koken een stuk sneller. Zo bespaar je met een Quooker in huis, elke dag weer, kostbare tijd. Kies je ervoor om je Quooker-kraan uit te breiden met de CUBE? Dan hoef je bovendien nooit meer naar de winkel voor flessen (bruis)water.

Een Quooker bespaart energie

Het reservoir van een Quooker is een soort thermosfles, die voorzien is van hoogvacuümisolatie. De warmte kan hierdoor niet ontsnappen en daarom kost het maar heel weinig energie om het water op temperatuur van 108C te houden. Wie meerdere keren per dag kokend water nodig heeft, verbruikt met een Quooker daarom zeker niet méér energie dan met een waterkoker. Met een Quooker COMBI-reservoir, die naast kokend ook warm water levert, kun je zelfs energie besparen. Het is de eerste 'boiler' ter wereld met hoogvacuümisolatie en dus de zuinigste warmwatervoorziening voor in de keuken. Het COMBI-reservoir heeft hierdoor energielabel A.

Een Quooker brengt gemak

Een pot thee zetten. Pasta koken. Groenten blancheren. Maar ook: die vette ovenschaal schoonmaken onder de kokendwaterstraal. Direct kokend water uit de kraan is vele malen per dag handig. Koppel je een CUBE aan je Quooker-kraan, dan kun je nog veel meer. Snel tien glazen limonade op tafel zetten bijvoorbeeld. Of een flesje (bruis)water vullen voor onderweg.

Een Quooker bespaart water

Als je water uit je Quooker-kraan tapt, tap je altijd exact de hoeveelheid die je nodig hebt. Nooit meer. Dat is bij een waterkoker wel anders. Vaak kook je veel meer water dan nodig is. Of je vergeet het water in je waterkoker, waarna je later opnieuw moet koken.

Wie voor een COMBI-reservoir kiest bespaart nog meer water. Dit reservoir levert niet alleen kokend, maar ook warm water. Dat betekent dat je de kraan nooit meer onnodig hoeft te laten lopen, in afwachting van warm water. Het warme water is er meteen.

Een Quooker bespaart ruimte

Een waterkoker is meestal niet erg mooi om te zien. Hij neemt bovendien veel ruimte in op het aanrecht. Met een Quooker heb je dat probleem niet. De ruimte die met je een Quooker bespaart kun je gebruiken om te hakken, snijden, en kneden. Ook het reservoir van een Quooker is compact.

Met een Quooker CUBE minder plastic afval

Als er gekoeld en bruisend water uit je kraan komt, zoals het geval is met de Quooker CUBE, hoef je nooit meer water in plastic flessen te kopen. Ook niet onderweg. Want voor je de deur uit gaat vul je thuis een fles die je steeds opnieuw gebruikt.

Veilig

‘Kokend water, direct uit de kraan. Is dat wel veilig?’ Ons antwoord: een Quooker is de meest veilige keuze voor ieder huishouden. Een aantal veiligheidsmaatregelen zijn hierbij van groot belang. Er zit een kindveilige bedieningsknop op. De gehele uitloop is geïsoleerd en als er kokend water getapt wordt, gaat er een lampje branden. De waterstraal is druppelvormig en niet massief, waardoor erge brandwonden voorkomen worden. En misschien nog wel het allerbelangrijkst: een Quooker kan niet omvallen, in tegenstelling tot een waterkoker of pan.