Blogs

Terug naar overzicht

Composiet, dekton of keramisch

Composiet:
De composietwerkbladen van Silestone® zijn verkrijgbaar in vele kleuren en uitvoeringen. Voor elke keukenstijl is er dus wel een passend werkblad in composiet te vinden. Composiet heeft bovendien erg praktische eigenschappen, wat eenvoudig verklaart waarom het materiaal momenteel de meest populaire optie voor een keukenwerkblad is.

Silestone® bestaat voor meer dan 90% uit natuurlijk kwarts, waardoor het uiterst hard en bestendig is. Het oppervlak van Silestone® is niet poreus en dus bestand tegen allerlei dagelijkse vlekkenmakers, zoals koffie, wijn, citroensap, olijfolie, azijn, make-up en vele andere producten.

Dekton:
Dekton is ontwikkeld door Cosentino (bekend van composietmerk Silestone®) en sterk verwant aan keramiek. Het productieproces van Dekton omvat echter ook technieken en ingrediënten uit de glas- en composietindustrie. Onder hoge druk en temperatuur ontstaat tijdens dit proces een ultracompacte massa. Dekton is beschikbaar in verschillende kleuren en stijlen en heeft een bijzonder praktische en hygiënische eigenschap.

Hoge UV Bestendigheid
Dekton is zeer goed bestand tegen ultraviolet (UV-)licht en verschiet na verloop van tijd niet van kleur, waardoor het perfect is voor toepassingen zowel binnen als buiten.

Hoge krasbestendigheid
Dekton is het meest krasvaste oppervlak op de markt en hoewel de snijbeweging van een mes Dekton niet beschadigt, wordt het gebruik van snijplanken wel aangeraden om je keukengerei te beschermen.

Vlekbestendig
Hoewel andere oppervlakken bestand zijn tegen vlekken, is Dekton geheel vlekvast. Zelfs de hardnekkigste vlekken zoals wijn-, koffie-, stift- en roestvlekken kunnen gemakkelijk van het oppervlak worden verwijderd. Aangezien Dekton een extreem lage poreusheid heeft en geen hars bevat, is het bestand tegen chemische stoffen. Druppels of spatten van alledaagse huishoudelijke chemische stoffen zoals bleekmiddel, afvoerreinigers of ovenontvetters brengen geen schade toe aan Dekton.

Keramisch
Werkbladen van keramiek zijn sterk in opkomst. Niet zo vreemd, want keramiek heeft uitermate praktische eigenschappen en het groeiende assortiment speelt knap in op actuele trends. Onze collectie keramiek bevat momenteel bijvoorbeeld een aantal materialen die de uitstraling van roest, marmer en beton fraai weten te imiteren.

Keramische werkbladen hebben een uitstekende kras- en hittebestendigheid. Je kunt dus met een gerust hart je hete pan op het werkblad zetten. Ook de vlekbestendigheid van keramiek is uitstekend. En mocht er toch een hardnekkige vlek ontstaan, dan is die met het juiste onderhoud doorgaans eenvoudig te verwijderen. In vergelijking met graniet en composiet, is keramiek wel kwetsbaarder voor beschadiging bij punt- en stootbelasting. Let dus altijd op voor scherpe en/of zware voorwerpen die mogelijk op het blad kunnen vallen.